ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА САЙТА

Интернет сайт с адрес: www.vd-motors.bg се притежава и управлява от „ ВД Моторс “ ЕООД, (наричано по-долу Администратор), в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни, Регламент 2016/679 на Съвета и ЕП и свързаната правна уредба.

Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви информира за начина, по който се обработват Вашите лични данни, както и за Вашите права. „ ВД Моторс “ ЕООД запазва правото си да променя Политиката за поверителност по всяко време, за което ще Ви информира по подходящ начин.

„ ВД Моторс “ ЕООД се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на сайта. Чрез обработката на Вашите лични данни и при спазване на тяхната поверителност, ние подготвяме съдържание, което би могло да съответства на Вашите потребителски предпочитания.

„ ВД Моторс “ ЕООД използва личните Ви данни единствено за целите, за които са събрани – да се свърже с Вас и да отговори на конкретните Ви запитвания или да ви предоставя актуална информация.

Сигурността на сайта се постига чрез технически и организационни мерки срещу загуба, унищожаване, проникване, изменение или разпространение на Вашите данни от неоторизирани лица.

ЛИЧНИ ДАННИ, КОИТО ОБРАБОТВАМЕ

За да използвате този сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация. Събираме от Вас лична информация само когато ни я предоставите доброволно – например при попълване на формата запитване на сайта. Личната информация може да включва данните Ви за контакт, като например име, телефонен номер, адрес на електронна поща и др.

Начините за събиране на лична информация, които Администратора използва са както следва:

– форма за запитване, чрез която се обслужват Вашите запитвания направени на този сайт;

– електронна поща.

Администраторът използва данните Ви само за целите, за които се събират. Предоставените от Вас данни се използват за идентификация на Вашите запитвания, подадени чрез формата за контакт или друг онлайн канал за обслужване на клиенти;

Събраната информация се обработва от Администраторът единствено с цел предоставяне на избрани от Вас услуги и осъществяване на връзка с Вас. След постигане на целта, за която сме събрали Вашите лични данни, ние се задължаваме незабавно да ги унищожим, освен в случаите, в които е налице друг определен от закона срок за тяхното съхранение.

ВАШИТЕ ПРАВА

В случай, че сте предоставили Ваши лични данни на Администратора чрез този сайт, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

– право на достъп до личните Ви данни, обработвани от Администратора;

– право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни и правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;

– право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на актуални новини и информационни услуги и други маркетингови комуникации и др.;

– право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.

 

В случай, че желаете да упражните правото си на достъп, коригиране или отказ от получаване на инфо бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на електронно съобщение на office@vd-motors.bg.

 

УПОТРЕБА НА “БИСКВИТКИ”

Какво е „бисквитка“?

„Бисквитката“ е малко количество данни, което често включва анонимен уникален идентификатор, който се изпраща в браузъра Ви от компютрите на интернет страница /уебсайт/ и се съхранява на твърдия диск на Вашия компютър. Всеки уебсайт може да изпраща свои „бисквитки“ в браузъра Ви, ако предпочитанията на Вашия браузър го позволяват. Въпреки това, за да защитите поверителността си, повечето браузъри позволяват на уебсайта да влиза само в „бисквитките“, които вече Ви е изпратил един и същ уебсайт, а не в „бисквитките“, изпратени до Вас от други сайтове.

Как използваме термина „бисквитки“ в настоящето приложение?

Уебсайтът може да запише „бисквитки“ под формата на малки текстови файлове в браузъра на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате този сайт. След това браузърът връща копие на „бисквитката“ на сървъра всеки път, когато се свързва. Обикновено сървърът използва „бисквитката“, за да запомни потребителя и да запази сесията. Използваме термина „бисквитка“ в тази политика, за да назоваваме всички файлове, които събират информация по този начин.

Този сайт определя и достъпва „бисквитки“ на Вашия компютър. Ние ги използваме, за да ви идентифицираме като повторен посетител, да поддържаме информация за сесията за влезли потребители и да проследяваме тенденциите и моделите на използване. Това ни помага да разберем по-добре и да подобрим областите на предлаганите услуги в уебсайта.

Използване на „постоянни“ бисквитки от трети страни.

Този сайт позволява на трети страни, които анализират трафика или предоставят съдържание на сайта, да задават и да имат достъп до собствените си „бисквитки“ на Вашия компютър. Използването на „бисквитки“ от трети страни е предмет на техните собствени политики за поверителност. Нямаме достъп до информация, съхранявана от трети страни за Вас.

Например Уеб сайта Google Analytics — услуга за уеб анализ – подпомага статистиките за използването на уебсайта. За тази цел Google Analytics използва „бисквитки“ — текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър.

Получената чрез тези файлове информация относно начина Ви на ползване на уебсайта — стандартна информация за регистрация в интернет (вкл. Вашия IP адрес) и информация за поведението на посетителите в анонимна форма — се предоставя на Google и се съхранява от него. Google използва тази информация съгласно условията за ползване на Google Analytics, за да прави оценка на начините на ползване на уебсайта и да докладва относно дейностите, извършвани на уебсайта.

Повече можете да прочетете тук:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

https://policies.google.com/technologies/cookies

Имате право да откажете ползването на „бисквитки“ на Google Analytics, като изтеглите и инсталирате приложението Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Приложението се свързва с Google Analytics JavaScript (ga.js), посочвайки , че информацията относно посещението на уебсайта следва да не се изпраща на Google Analytics.

„Бисквитките“ се използват и за регистриране на Вашето съгласие (или несъгласие) с използването на такива файлове на този уебсайт, така че да не се налага този въпрос да Ви бъде задаван при всяко Ваше посещение на сайта.

Как да настроя браузъра си да отхвърля „бисквитките“?

Имате опции да настроите браузъра си да блокира всички „бисквитки“, включително свързаните с наши услуги, или да указва, когато „бисквитка“ бъде поставена. Важно е обаче да не забравяте, че сайтът ни може да не функционира правилно, като не запомни например предпочитания за език, ако „бисквитките“ са деактивирани.

Как се контролира използването на „бисквитките“?

Можете да контролирате и/или изтривате „бисквитките“, когато пожелаете. Можете да заличите всички „бисквитки“, които вече се съхраняват на Вашия компютър, както и да настроите повечето браузъри така, че да не допускат съхраняването на „бисквитки“.

Всички съвременни браузъри Ви позволяват да променяте настройките за бисквитки. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню „опции“ или „предпочитания“ на Вашия браузър. Моля да запомните, че ако решите да спрете бисквитките, някои секции от нашия сайт може да не работят правилно.

Ако сте избрали опцията да заличите „бисквитките“, трябва да знаете, че настройките за предпочитания ще бъдат изгубени. Освен това, ако блокирате изцяло съхраняването на „бисквитки“, много сайтове, включително и този, няма да работят оптимално или могат да спрат да функционират. Ето защо не е препоръчително да се изключва опцията за „бисквитки“ при използване на услугите ни в интернет.

Ако имате някакви въпроси по отношение на тази Политика за бисквитки, свържете се с нас по имейл.